ЗАБАВЛЕНИЯ и забележителности около село Чавдар и Боров хълм

Комплекс Боров хълм Pine Hill село Чавдар. Къщи за гости село Чавдар

Комплекс Боров хълм е отлично място както за бързо уикенд бягство, така и за по-дълъг престой на тишина и спокойствие сред природата на Средна гора. В който и сезон да дойдете, със сигурност няма да скучаете. В комплекса и около него се намират множество атракции и забележителности, ето най-интересните от тях.

СПА и релакс

Отпуснете се в гореща японска вана рано сутрин или пък по залез, наслаждавайте се на уханието на билките и дърветата наоколо, насочете поглед в далечината или пък затворете очи, за да се отпуснете напълно. Наслаждавайте се на тишината сами или пък споделете момента с приятели. Комплекс Pine Hill разполага с две японски вани с капацитет до 8 души всяка, които предлагат неповторимо преживяване през всеки сезон.

Дървена външна вана в комплекс Боров хълм, село Чавдар забележителности

В момента на Боров хълм се изграждат и външни сауни, за да допълнят Вашето СПА преживяване сред природата. Следете ни във Facebook и Instagram за новини и актуална информация.

Предстои изграждане и на открития ни басейн.

Велосипеди под наем

Опознайте прекрасната природа на Средна гора или се разходете из живописното село Чавдар с велосипед под наем. Пишете ни за повече информация.

Село Чавдар

За село Чавдар ще чуете, че е най-европейското село на България и едно от най-красивите. Ние също мислим така и неслучайно то е любимо място за кратка екскурзия на семейства от София, Пловдив и останалите близки населени места. Освен поддържаните и подредени улици, тротоари, площади и градинки на селото, тук можете да се насладите на множество интересни събития. Селото има богат културен календар от март до декември.

Фолклорен център Чавдар

Задължително посетете Фолклорен център Чавдар. Тук ще откриете местното културно наследство по любопитен и интерактивен начин с игри, снимки и възстановки.

Село Чавдар
Село Чавдар

В местността „Света Петка“, част от която е комплекс Pine Hill, се намират още няколко атракции за всички.

Параклис „Света Петка“

Параклисът „Света Петка“ е построен върху едноименния хълм, където, според преданията, са пренощували тленните останки на Света Петка при пренасянето им към Велико Търново. Той се намира в непосредствена близост до Боров Хълм и е предпочитано място от стотици гости на селото всяка година за семейни събития като сватба и кръщене.

Параклис Света Петка село Чавдар
Параклис Света Петка село Чавдар

Археологически парк Тополница

В археологическия парк можете да видите останки от раннонеолитно селище отпреди 7000 години. В открития парк са изградени възстановки на неолитни жилищни сгради, работилници за каменни оръдия на труда, керамични съдове и др. Музеят се намира на 2 минути пеша от комплекс Pine Hill и до него се стига по приятна каменна пътека по хълма.

Въжен парк село Чавдар – спортно-туристическа атракция с „Въжеландия“

Въженият парк е любимо място на посетители от всички възрасти в топлите сезони. На територията на спортно-туристическата атракция има зони както за най-малките (1 – 3 г.), така и за възрастни с опит в катеренето. Предизвикайте възможностите си и преминете по някой от въжените маршрути! А по-малките деца могат да се катерят на бебешкия парк или пък на някоя от двете мрежи за катерене.

Спортно-туристическа атракция Въжеландия село Чавдар
Спортно-туристическа атракция Въжеландия село Чавдар

Разходка сред природата

Хълмовете над село Чавдар са изпъстрени с пътеки и красиви гледки. Попитайте ни за насоки, ако искате да се отдадете на трекинг или просто разходка сред природата.

Природата край село Чавдар
Природата край село Чавдар

Водопад Казаните

„Казаните“ е живописна каскада от 5 малки водопада, препускащи между стръмни скали по течението на река Тополница. Водопадът се намира на около 7 км от Боров Хълм. До него можете да стигнете по няколко начина – пеша, с велосипед, комбинация от личен автомобил и пеша или офроуд джип. Вариантът с джип се предлага от Община Чавдар и превозното средство може да се наеме от археологическия музей в непосредствена близост до Боров хълм.

Язовир Душанци

Язовир Душанци се намира на река Тополница, на около 30 км от Боров хълм. Местността около язовира е изключително красива и с чист планински въздух и красиви гледки. Можете да си направите излет или пикник по зелените поляни около него, а ако предпочитате по-активните забавления, язовирът е много подходящ за водни спортове и риболов. Местността е подходяща за разходка през всеки сезон.

Язовир Душанци
Язовир Душанци

Ако планирате специално събитие или просто искате още креативни идеи как да прекарате пълноценно времето си в Боров хълм, пишете ни на pinehill.houses@gmail.com!